loader image

Over ons

Wie zijn we

Welkom bij Boekhoudkantoor FBMB, uw betrouwbare partner voor boekhoudkundige diensten met meer dan 30 jaar ervaring. Wij zijn trots op onze lange geschiedenis van het leveren van hoogwaardige financiële oplossingen aan bedrijven en particulieren in Everberg.

Bij FBMB streven we ernaar om onze klanten te voorzien van professionele, nauwkeurige en tijdige boekhoudkundige diensten die voldoen aan de hoogste normen in de sector. Ons team van ervaren boekhouders en belastingadviseurs heeft een diepgaande kennis van de meest recente wet- en regelgeving en is toegewijd aan het helpen van onze klanten bij het bereiken van financieel succes.

Wij begrijpen dat boekhouding en belastingen vaak als een complex en tijdrovend proces worden ervaren. Daarom nemen wij graag deze last van uw schouders, zodat u zich kunt concentreren op de kernactiviteiten van uw bedrijf. Onze uitgebreide dienstverlening omvat onder andere het opstellen van financiële rapporten, belastingaangiften, salarisadministratie en advies op maat om uw financiële doelen te realiseren.

Wat ons onderscheidt, is onze persoonlijke benadering en toewijding aan klanttevredenheid. Wij geloven sterk in het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten, gebaseerd op vertrouwen, open communicatie en wederzijds begrip. Bij FBMB behandelen we uw financiën alsof ze die van ons zijn, met de grootst mogelijke zorg en discretie.

Onze reputatie is gebouwd op de succesverhalen van onze tevreden klanten. We hebben samengewerkt met bedrijven uit verschillende sectoren, variërend van kleine ondernemingen tot grote organisaties, en hebben hen geholpen om hun financiële processen te optimaliseren en hun bedrijfsgroei te bevorderen. U kunt vertrouwen op onze expertise en ervaring om u te begeleiden bij elke stap van uw financiële reis.

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we uw specifieke behoeften bespreken en een op maat gemaakte oplossing ontwikkelen die perfect aansluit bij uw bedrijf of persoonlijke financiële doelstellingen.

Bij FBMB streven we ernaar om uw vertrouwde partner te zijn in boekhouding en belastingadvies. Laat ons u helpen om uw financiële succes te realiseren, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: het laten groeien van uw bedrijf.

We kijken ernaar uit om met u samen te werken!

Het team van FBMB

Opzoek naar Financiële ondersteuning?

FAQ

Frequently Ask Questions.

Om u meteen te helpen, beantwoorden wij graag de meest voorkomende vragen.

U bent als ondernemer niet verplicht een boekhouder te hebben. Het enige wat u moet doen is het voeren van een boekhouding volgens de wettelijke bepalingen terzake. Als u dit zelf voldoende kunt, dan mag u dus gerust zelf uw boekhouding voeren.

Als u niet over deze kennis beschikt is het ten zeerste aangeraden een beroep te doen op iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen van het vak. Bovendien kan uw boekhouder ook financieel advies geven en u ondersteunen tijdens elke fase van uw ondernemerschap.

Voor de effectieve  inschrijving van een eenmanszaak en een vennootschap betaalt u: 159,05 euro, inclusief btw.

Nadien hangen de kosten af van uw activiteit. Als u veel materiaal zoals terrein en machines zal moeten aankopen voor de opstart, kunnen de kosten best hoog oplopen. 

Wilt u graag een concreet overzicht van alle kosten, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

In hoofdberoep betekent dat uw zelfstandige activiteit uw belangrijkste bezigheid is. U hebt geen arbeidsovereenkomst met een werkgever. U bent dus geen werknemer die in loondienst voor een baas werkt. In bijberoep betekent dat u boven op uw werk in loondienst ook een zelfstandige activiteit uitoefent. Maar wat is nu de beste keuze? 

Afhankelijk van de fase waarin uw onderneming zich bevindt en haar financiële toestand, kunnen wij u op maat gemaakt advies aanbieden. 

U heeft de keuze uit een zevental vennootschapsvormen. Elke vorm heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

NV Naamloze Vennootschap
BV Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid
Comm. VA Commanditaire Vennootschap op Aandelen
Comm. V. Commanditaire Vennootschap
VOF Vennootschap Onder Firma
CVOA Coöperatieve Vennootschap met Onbeperkte en hoofdelijke Aansprakelijkheid
CVBA Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

In functie van de specifieke behoeften die U als ondernemer heeft, helpen wij U graag met het kiezen van de voor U meest geschikte vennootschapsvorm.

De ondernemingen moeten hun boeken bewaren gedurende tien jaar, te rekenen van de eerste januari van het jaar dat op de afsluiting volgt. Van het ongesplitste dagboek, het centraal boek, de drie dagboeken van de kleine personenonderneming en het inventarisboek, moet het origineel worden bewaard.

Van de andere boeken (dagboeken, grootboek) mag het origineel of een afschrift worden bewaard. De verantwoordingsstukken worden methodisch opgeborgen en tien jaar bewaard, in origineel of in afschrift.

Stukken die niet strekken tot bewijs jegens derden (interne documenten), worden drie jaar bewaard.

Adres

Steenhofstraat 4, 3078 Kortenberg