loader image

Over ons

Ons verhaal

INSERT TEKST VERHAAL

Digitaal

Bij FBMB focussen we ons op die nieuwste technologieën en helpen we met de vooruitgang van uw onderneming.

Efficiënt

Betrouwbaar

Klantgericht

Opzoek naar Financiële ondersteuning?

FAQ

Frequently Ask Questions.

Om u meteen te helpen, beantwoorden wij graag de meest voorkomende vragen.

U bent als ondernemer niet verplicht een boekhouder te hebben. Het enige wat u moet doen is het voeren van een boekhouding volgens de wettelijke bepalingen terzake. Als u dit zelf voldoende kunt, dan mag u dus gerust zelf uw boekhouding voeren.

Als u niet over deze kennis beschikt is het ten zeerste aangeraden een beroep te doen op iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen van het vak. Bovendien kan uw boekhouder ook financieel advies geven en u ondersteunen tijdens elke fase van uw ondernemerschap.

Voor de effectieve  inschrijving van een eenmanszaak en een vennootschap betaalt u: 159,05 euro, inclusief btw.

Nadien hangen de kosten af van uw activiteit. Als u veel materiaal zoals terrein en machines zal moeten aankopen voor de opstart, kunnen de kosten best hoog oplopen. 

Wilt u graag een concreet overzicht van alle kosten, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

In hoofdberoep betekent dat uw zelfstandige activiteit uw belangrijkste bezigheid is. U hebt geen arbeidsovereenkomst met een werkgever. U bent dus geen werknemer die in loondienst voor een baas werkt. In bijberoep betekent dat u boven op uw werk in loondienst ook een zelfstandige activiteit uitoefent. Maar wat is nu de beste keuze? 

Afhankelijk van de fase waarin uw onderneming zich bevindt en haar financiële toestand, kunnen wij u op maat gemaakt advies aanbieden. 

U heeft de keuze uit een zevental vennootschapsvormen. Elke vorm heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

NV Naamloze Vennootschap
BV Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid
Comm. VA Commanditaire Vennootschap op Aandelen
Comm. V. Commanditaire Vennootschap
VOF Vennootschap Onder Firma
CVOA Coöperatieve Vennootschap met Onbeperkte en hoofdelijke Aansprakelijkheid
CVBA Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

In functie van de specifieke behoeften die U als ondernemer heeft, helpen wij U graag met het kiezen van de voor U meest geschikte vennootschapsvorm.

De ondernemingen moeten hun boeken bewaren gedurende tien jaar, te rekenen van de eerste januari van het jaar dat op de afsluiting volgt. Van het ongesplitste dagboek, het centraal boek, de drie dagboeken van de kleine personenonderneming en het inventarisboek, moet het origineel worden bewaard.

Van de andere boeken (dagboeken, grootboek) mag het origineel of een afschrift worden bewaard. De verantwoordingsstukken worden methodisch opgeborgen en tien jaar bewaard, in origineel of in afschrift.

Stukken die niet strekken tot bewijs jegens derden (interne documenten), worden drie jaar bewaard.

Adres

Steenhofstraat 4, 3078 Kortenberg