loader image

Onze Diensten

Boekhouding

Uw dossiers worden bij FBMB opgevolgd door een team van ervaren experts. Wij begeleiden u bij alle aspecten van uw aangiftes. FBMB heeft zijn boekhouddiensten maximaal gedigitaliseerd. Hierdoor verloopt alles sneller en efficiënter. Voor de input heeft u de keuze. Heeft u een eigen softwarepakket dat aan alle wettelijke verplichtingen voldoet? Dan kan u dit gerust verder blijven gebruiken. Wil je werken met een van onze digitale boekhoudapplicaties? Dan kijken we samen welke oplossing het best bij jouw organisatie past. Ons team werkt o.m. met ...

Oprichting vennootschap

Een vennootschap oprichten vereist kennis van zaken, kennis die wij meer dan wie dan ook bezitten. Zoals aan iedere vennootschapsvorm hangen er heel wat fiscale verplichtingen vast. Zo moet u een dubbele boekhouding bijhouden, moet u BTW-aangiftes indienen en moet u belastingaangiftes indienen. FBMB kan als expert deze zaken perfect van u overnemen zodat u al uw tijd kan investeren in uw hoofdactiviteit. Door samen te werken met een professioneel en ervaren boekhouder voorkomt u dat er fouten in uw boekhouding sluipen of dat bepaalde formaliteiten over het hoofd gezien werden.

Fiscaliteit

Onder fiscaliteit mag u alles omtrent btw, vennootschapsbelastingen, personenbelastingen en persoonlijke bijstand bij controles verstaan. Om ervoor te zorgen dat alles altijd tip top in orde blijft, ondersteunen wij u graag op ieder gebied van de fiscaliteit.

Administratie

De administratie of beter bekend als het papierwerk van uw onderneming is een belangrijke pijler voor een gezonde structuur van uw bedrijf. Wij helpen u graag met het in orde brengen en vooral in orde houden van al uw papierwerk.

Btw-aangifte

Of u nu in België of in het buitenland zaken doet, de BTW-wetgeving is een bijzonder complexe materie. De regels verschillen van land tot land en veranderen continu. In ons team vind u de juiste specialist, die de BTW-wetgeving van a tot z kent en altijd op de hoogte is van nieuwe veranderingen. Hun advies zorgt ervoor dat u optimaal aan uw verplichtingen voldoet. Uiteraard neemt FBMB ook alle praktische zaken van u over: het indienen van BTW-aangiftes, BTW-listings en alle andere BTW-formaliteiten. Bent u een buitenlandse ondernemer in België? Dan kunnen wij u ook als vaste vertegenwoordiger bijstaan.

Balans

De balans is het financiële gezondheidsbulletin van je onderneming. Samen met de resultatenrekening is het een van de belangrijkste onderdelen van je jaarrekening. Onze experten waken er samen met u over dat je balans niet alleen perfect in evenwicht is maar werken ook aan haar conditie. Reken op de meerwaarde van ons advies. De belastingen worden voor u correct berekend en niet enkel geraamd. Uiteraard worden de nodige bijlagen toegevoegd om de resultaten te verduidelijken.

Wenst u een afspraak? Contacteer ons vrijblijvend!

FAQ

Frequently Ask Questions.

Om u meteen te helpen, beantwoorden wij graag de meest voorkomende vragen.

U bent als ondernemer niet verplicht een boekhouder te hebben. Het enige wat u moet doen is het voeren van een boekhouding volgens de wettelijke bepalingen terzake. Als u dit zelf voldoende kunt, dan mag u dus gerust zelf uw boekhouding voeren.

Als u niet over deze kennis beschikt is het ten zeerste aangeraden een beroep te doen op iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen van het vak. Bovendien kan uw boekhouder ook financieel advies geven en u ondersteunen tijdens elke fase van uw ondernemerschap.

Voor de effectieve  inschrijving van een eenmanszaak en een vennootschap betaalt u: 159,05 euro, inclusief btw.

Nadien hangen de kosten af van uw activiteit. Als u veel materiaal zoals terrein en machines zal moeten aankopen voor de opstart, kunnen de kosten best hoog oplopen. 

Wilt u graag een concreet overzicht van alle kosten, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

In hoofdberoep betekent dat uw zelfstandige activiteit uw belangrijkste bezigheid is. U hebt geen arbeidsovereenkomst met een werkgever. U bent dus geen werknemer die in loondienst voor een baas werkt. In bijberoep betekent dat u boven op uw werk in loondienst ook een zelfstandige activiteit uitoefent. Maar wat is nu de beste keuze? 

Afhankelijk van de fase waarin uw onderneming zich bevindt en haar financiële toestand, kunnen wij u op maat gemaakt advies aanbieden. 

U heeft de keuze uit een zevental vennootschapsvormen. Elke vorm heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

NV Naamloze Vennootschap
BV Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid
Comm. VA Commanditaire Vennootschap op Aandelen
Comm. V. Commanditaire Vennootschap
VOF Vennootschap Onder Firma
CVOA Coöperatieve Vennootschap met Onbeperkte en hoofdelijke Aansprakelijkheid
CVBA Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

In functie van de specifieke behoeften die U als ondernemer heeft, helpen wij U graag met het kiezen van de voor U meest geschikte vennootschapsvorm.

De ondernemingen moeten hun boeken bewaren gedurende tien jaar, te rekenen van de eerste januari van het jaar dat op de afsluiting volgt. Van het ongesplitste dagboek, het centraal boek, de drie dagboeken van de kleine personenonderneming en het inventarisboek, moet het origineel worden bewaard.

Van de andere boeken (dagboeken, grootboek) mag het origineel of een afschrift worden bewaard. De verantwoordingsstukken worden methodisch opgeborgen en tien jaar bewaard, in origineel of in afschrift.

Stukken die niet strekken tot bewijs jegens derden (interne documenten), worden drie jaar bewaard.

Adres

Steenhofstraat 4, 3078 Kortenberg